Het bijzondere aan dit traject: zelfwerkzaamheid. Bij zo’n snel groeiende ondernemende organisatie past het prima om veel van de implementatie zelf te willen doen. Eigenlijk heel logisch, want er is niemand die de organisatie zo goed kent als het eigen team. Daarom werkte deze aanpak bijzonder goed. In ‘no-time’ de ISO 9001 certificering als resultaat.

DUURZAME BORGING ALS REDEN VOOR DE ISO 9001
Kwaliteit is een erg belangrijk onderwerp binnen Klimaatroute. Voor de start van dit traject lag daar al een stevige focus. Wat er miste was een manier om de kwaliteit duurzaam te borgen binnen de organisatie.
Dat is waar een managementsysteem, in dit geval ISO 9001 bij uitstek geschikt voor is. Naast het handboek dat aangeeft ‘hoe’ je de kwaliteit realiseert zijn, ook de periodieke controles een belangrijk onderdeel. Daarmee toets je of je ook aan de kwaliteitsdoelstellingen voldoet. Daar waar dat niet zo is stuur je bij. Met de implementatie van de ISO 9001 zorgt én borgt Klimaatroute stap voor stap dat de organisatie steeds beter wordt.

SNELLE CERTIFICERING
Sinds de oprichting is Klimaatroute al bezig met het continu verbeteren van de processen en de dienstverlening. Vanwege deze instelling en het harde werk bleek het mogelijk te zijn om dit certificaat in een half jaar te halen. Dat is snel. Erg snel. Daarom onze complimenten voor alle medewerkers en uiteraard de kwaliteitsmanager die dit mogelijk hebben gemaakt.SMARTMANSYS MAAKTE DE IMPLEMENTATIE EENVOUDIGER
De implementatie van een managementsysteem als ISO 9001 brengt flink veel documenten, afspraken en acties met zich mee. Klimaatroute heeft ervoor gekozen om SmartManSys in te zetten. SmartManSys is een softwareoplossing die helpt bij een overzichtelijke opslag en beheer van alle documenten. Ook ondersteunt het de controles, afspraken en acties.
Door de templates en handige koppelingen hoefde Klimaatroute aan het managementsysteem weinig aandacht te besteden. Inzichtelijke processen voor de proceseigenaren en voor de medewerkers eenvoudige toegang tot de benodigde documentatie. SmartManSys zorgt er ook voor dat de taken en afwijkingen een plek krijgen binnen de organisatie.
Naast dat het de medewerkers op weg helpt scheelt het gebruik van SmartManSys ook flink veel tijd. Logisch dat het eigen team binnen zo’n korte tijd het ISO 9001 certificaat heeft weten te bemachtigen.

Gefeliciteerd!

Case geschreven door Robin Beiler

Een stevig verhaal over Managementsystemen

en over software die u tijd en geld bespaart

Een compleet verhaal over de implementatie en onderhoud van managementsystemen en software u helpt om dat slim en efficiënt te doen. Beter, sneller en goedkoper.

Een 'must have' voor iedereen die een NEN, ISO of IASE certificaat heeft of nog wil halen.

Een stevig verheela over managementsysteem
Download gratis uw persoonlijke exemplaar

SmartManSys

Meer weten? Neem dan contact met ons op!